30 Haziran 2012 Cumartesi

Geçmiş ; Geçmez.

Firmamızda Cumartesi günleri sabitler çalışır,diğerleri hobi günleri ilan edip kafalarına göre takılırlar :) Böyle bir çalışma günü cumartesi bizim için.Bende sabit olanlardanım.Kimi zaman diğerleri gibi çalışıyor görünüp çalışmamak gerekir değil mi ;) O yüzden nette takılıyorum,roman okuyorum vs vs. Az öncede hotmail'in düzenlediği testlerden yaptım.Zaman kavramı benim için önemlidir.Gözüm testlerden birine takıldı. ''Hangi zamanda yaşıyorsun'' Başladım çözmeye yaklaşık 10 sorudan sonra sonuç ekrana düşüyor.Aynen aktarıyorum.

Geçmişte

Yaşamış olduklarınızı düşünüyor, söylemiş olduklarınıza, yapmış bulunduklarınıza takılıyor, zaman zaman pişmanlık zaman zaman özlemle geçmişi anıyorsunuz. Acaba öyle değil de böyle yapsam nasıl olurdu diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz. Geçmişte verdiğiniz kararlar sayesinde bugünün bu şekilde yaşandığını unutmayın ve biraz anın tadını çıkarmaya bakın.
Bu derece doğru çıkacağını düşünmemiştim :)
O zaman cumartesi günlerinin yeni aktivitesi bu testler olsun paydos saatine göre.Ne yapalım ofiste ancak bu kadar :))
Mutlu hafta sonları arkadaşlar.

29 Haziran 2012 Cuma

Benden Haberler


Yavaş yavaş taşınma vakti yaklaşıyor.Bu hafta o kadar çabuk geçti ki sanki zaman inadına bu denli hızla akıp gidiyor...Alıştım kabullendim biraz daha.Buna en çok yardımcı olan eskiden kabullenemem dediğim ve paşa paşa kabullendiğim olaylar,değişiklikler oldu.Yanlız bunun bir kapasitesi varsa sona yaklaşmış olabildiğimi düşündüğümüde söylemeliyim.
Olaya en tepkisiz bakan tabiki Berra...Şimdiden yeni tanışacağı arkadaşlarını düşünüyor.Hepi topu 6 senedir bulunduğumuz muhitte ve o yaşta unutmayıp aklında tutacağı şeyler çikolata,oyuncak ve ödüllendirildiğinde alacağımız hediyeler oluyor sadece :) Büşra'da 18 yıldır aynı yerde olsada benim kadar tepkili değil.Hayatında değişecek tek şey yürüyerek gittiği işyerine artık 1 vasıta kullanarak gidecek olması.3 kız içinden en duygulu ve değişikliklere uyum sağlamayı beceremeyen benim sanırım.Zaten gözlerimizde benzemiyor.Onların yemyeşil,boncuk gibi...
İş güç aynı vaziyette değişiklik yok.Vaktim oldukça dekorasyon sitelerini geziniyorum.Yeni eve alışmamı kolaylaştıracak bir alan oluşturmak istiyorum kendime.Çok değil 1 ay sonra göreceğiz.
Orkideme gelecek olursak iş yerine getireli kökleri ve yaprakları canlandı.Bir sonraki aşamada tomurcuklarını görmeyi umut ediyorum.Sevdiğim insanlardan aldığım hediyeler her zaman değerlidir,ölmemesi için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.
Halet-i ruhiyem böyle bu aralar.Huzursuz,endişeli,bazen mutlu,bazen ağlak...En aza indirgenmiş duygularımla karşınızda olmayı ümit ediyorum kısa zamanda.En aza indirgenmiş diyorum çünkü hiç bir zaman duygusuz olamadım...

26 Haziran 2012 Salı

Muussmutluuu :)


Öğrencilik her ne kadar sonradan özlense ve güzel anılarla dolu olsada insan bir an önce amacına ulaşıp hayata devam etmek istiyor.Kurulu eğitim düzeninde yıllardır uğraşıp duruyoruz...Çok tercih dışı durumlarla alakasız bir bölümde okumak zorunda kaldım.Şimdilerde iş kolu gayet genişledi o ayrı.Hedeflerimi her zaman yüksek tutup elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.Çünkü ; küçük yaşlarda çalışmaya başladığımdan olsa gerek , iyi bir yerlere gelmek için bulunduğumuz ülkede ya sağlam bir diploma ya da torpil gerektiğine şahit oldum...Ön lisans okuduğumdan hem çalışıp hem okuyanlar grubuna dahil olup aöf'ne geçiş yaptım.Aranızda bilenler var ve bana diledikleri şanslar sayesinde bir üst sınıfa geçmeye hak kazandım :) Artık son sınıfım.Sene sonunda ingilizce kursu ayarlamayı düşünüyorum.Umarım her dileğim yavaş yavaşta olsa böyle gerçek olur.Gerçekten hakkıyla bir yerlere gelip kariyer yapanları tebrik ediyorum.Ama torpille onun bunun hakkını yiyip para kazanan tüm insanlardan nefret ettiğimi bilmelerini isterim.
Mutlu kalın... :)

25 Haziran 2012 Pazartesi

Çekiliş Vaaar :)

Modafeminine bloğunun yaptığı güzel çekilişe katılmak isterseniz buraya tıktık ;) Herkese bol şansss

TAŞINIYORUZZZ


İkamet ettiğimiz bölgede uzun zamandır dönen kentsel dönüşüm muhabbetlerinden dolayı diken üstünde oturuyorduk.Aslında tüm ev sahipleri anlaşıp dönüşüm başlayana kadar orada kalmayı düşünüyorduk ama ; Berra'nın bu sene ilkokula başlayacak olmasından dolayı Eylül'den önce yeni evimize geçip düzenimizi oturtmak istedik.
Bulunduğumuz yer insanları bakımından çokta iç açıcı olmasada muhit olarak oldukça merkezi.Tabiri caizse ; her şey elimizin altındaydı.Ama her şeyin bir sonu var.Taşınma vakti geldi çattı.En geç 20 Temmuz'da yeni evimize gitmiş olacağız.Yeni evimiz diyerek gayet sahipleniyorum ama kiraya gidiyoruz.İnşallah en kısa zamanda kendi evimizde olur.
Bu duyguyu hiç yaşamadım daha önceden.Annemin ilk evi burası,tam 23 yıldır aynı evdeyiz.Markette gördüğümüz 10 kişiden 8i tanıdık.O derece bütünleşmişiz mahallemizle.Çok zor olacak ama şartlar bazen mecburi seçimler yapmaya zorluyor.Belki size saçma ve aşırı duygusal gelir ama ; ben hep sevdiğim ve değer verdiğim şeylerden ayrılmak zorunda olduğumda bunu hissediyorum.Aklıma çok küçükken oynadığımız bir seksek geliyor..Duvarlara sinmiş anılar,kahkahalar..Keşke zaman dursa.Gün geçtikçe arkama dönüp baktığımda özlediğim şeyler artmaya başlıyor ya bu canımı çok sıkıyor.
Alışırım değil mi ? İnsan nelere alışmıyor ki...

20 Haziran 2012 Çarşamba

Aklımı mı Kaçırıyorum ? - #4

Epeydir aklımı mı kaçırıyorum postlarına ara vermiştim.Aslında bu postlarda eğlenceli bir dille toplumsal şikayetlerimi paylaşıyorum.Ne kadar az paylaşsam o kadar iyi zira sıklığı benim şikayetlerimin artması anlamına geliyor...Bu kez postumuza konu olan etken : Esnaflar !


Geçenlerde iş çıkışı bir baş ağrısına tutuldum,eve gidene kadar akla karayı seçtim resmen...Caddede bir eczaneye uğradım tansiyonumu ölçtürmek için.Tansiyonumu ölçtürmek istiyorum dedim.Tezgahtar kapatıyoruz dedi ! Zaten ağrıdan iyice sinirlerim tepemde '' Bir ölçüm saatler alıyor haklısın,senin tansiyonun çok çıkmış anlaşılan terbiyesiz '' diyerek terkettim eczaneyi.Eve gittiğim yolun üstünde.Aslında geçen senede bir ilaç kullanımı hakkında bilgi almak için uğradığımda böyle sorumsuz davranmışlardı.Akılsızlık bendeki uğrayıp medet umdum onlardan.Hıncımı alamadım daha,nasıl bir arıza çıkarsamda rahatlasam diye düşünüyorum o derece gıcık oldum.Eczacılar o kadar okuyup kendilerine eczane açıyorlar ama kimi zaman öyle bilgisiz,saygısız insanları çalıştırıyorlar ki bir dükkanın ana öğesi olan müşterileri kaybediyorlar...
Aksine çok iyi olanlarıda var.Farklı ambalaja sahip 2 aynı ilaç için ( içindeki adetler farklı ) fiyat olarak hangisi daha avantajlıysa onu öneriyor.Kapanış saatindeyse bile hastanın işi görülsün diye bir kaç dakikasını vermekten kaçınmayan eczacılarda tanıyorum.
Unutmadan eczanelere dair başka bir memnuniyetsizliğim ise nöbetçi olmalarına karşılık reçetede yazılı 4 ilaçtan 3ünü sağlayamamaları.Sen nöbetçi olmuşsunda ne işime yaramışsın arkadaşım.Eczane dediğin tam donanımlı olmalı.Ana depodaki üretim aksaklıkları dışında eczanelerde oluşan ilaç eksikliğine neden olan hiç bir etken benim bu görüşümü değiştiremez.Bu o eczanenin stoklarının gidişatını takip etmemesini gösterir.Bu orantıyı kuramayan bir eczane çalışanının verdiği ilaca nasıl güvenirim ki ben...
Her sektörde böyle bu.Örnekler o kadar artırılabilir ki ... Müşteri memnun olduğu sürece sadakatinide sağlamak inanın çok kolay.
Evin yakınında bir çok çiğ köfteci var.Onlarada zorluk olmasın diye en yakın olandan eve servis sipariş ettik.Gelen pakette gelişigüzel konulmuş köfteler,sararmış yeşillikler vardı.Böyle bir sunumda köfte ne kadar lezzetlide olsa gözüm görmüyor.İlk ve son kez alım yapacağım mekanlar arasına ekledim.Dün akşam farklı bir yerden sipariş verdik.Aslında geçen sene kendim almaya gittiğimde çok ısınmıştım çalışanlara falan.Yeni hizmet vermeye başladıklarını,evlere servislerinin olduğunu söylemişlerdi.Köftenin yapım yeri ve malzemeleri hakkında bilgi vermişlerdi.Ayrıca acı ve acısız iki seçenek sunabiliyorlardı.Ama aklımdan çıkmış.Geçen aldığım yerdeki memnuniyetsizliğimden dolayı bu kez siparişimizi onlardan yana kullandık.Sipariş gayet hızlı geldi.Köfteler gayet düzgün ve eşit dizilmişti.Yeşilliklerinin bulunduğu paket üstünde ' bol su ile yıkanmıştır,lütfen sizde bir kez yıkayınız ' diye bir ibare yapıştırılmıştı.Tüm sosları yanında olduğu gibi birde turşuda göndermişlerdi.Ayrıca ıslak-kuru mendilleri ve buz dolabı için mıknatıslı kartvizitlerinide eklemişlerdi.Arada fiyat farkı yok,lezzet olarak yarışamazlar,çalışanları temiz ve saygılı.Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?
Çok iyi esnaflar olduğu gibi 10 kuruşun hesabını yapanlarda var...Hakkı dışında bir şey istemeyenler olduğu gibi limona su enjekte edip satanlarda var...
Allah tüketicinin yanında olan tüm esnafların işlerini artırsın ;)

19 Haziran 2012 Salı

ELLA BUTİK ve BONBON DİYOR Kİ ye KOCAMAN TEŞEKKÜRLER :)

Bonbon Diyor Ki bloğunun sahibi Ecem ve ELLA BUTİK aracılığıyla düzenlenen 'her güne bir ayakkabı' etkinliğinin 39 numara kazananı ben oldum :) Pazar evde miskin miskin otururken aldığım mail beni nasıl mutlu etti anlatamam :) Gerekli bilgileri verdikten sonra başladım beklemeye.Bugün öğleden sonra kargom bana ulaştı.Hemen sizler için fotoğrafladım.



Şimdi kombin yapmak için sabırsızlanıyorum :) Burdan Ecem'cime ve Ella Butik'e çok teşekkür ediyorum.Ankara'ya yolum düşerse Ella Butik'e mutlaka uğrayacağım.Ankara'da ikamet edenler için ikamet adresi ise ;

İRAN CADDESİ KARUM AWM ZEMİN KAT. NO:21-20
G.O.P / ANKARA
TEL : 0312 466 55 14

İyi haftalar diliyorum ^ . ^

15 Haziran 2012 Cuma

HELP ME !!!

Merhabalar herkesee.Başlıktan telaşa kapılmayın,yardımınızı istediğim şey sadece bir orkidenin ölüm riskiyle ilgili :) Ama çiçek deyip geçmiyoruz değil mii ;)
Kendileri bana 2011 Eylül'de geldi.Çiçekleri yaklaşık 2 ay sapasağlam durup Kasım'da dökülmeye başladı :( Çevreden aldığım bilgilere göre haftada bir kez arıtılmış su verdim.Yapraklarını nemli pamukla sildim ve haftada bir kez ütüyle buhar verdim.Direk güneşe koymadım,aydınlık güneş alan bir odada durdu 8 ay boyunca.Bir yaprağı var zaman zaman sararıp yumuşar gibi oldu,o benim sinyalim gibi,ya suyunu azaltıyorum ya yerini değiştiriyorum,bir şekilde dengede tutuyorum.Birde büyük olan yapraklarının uç kısımlarında yarıklar,kurumalar oldu ::( İki hafta önce artık çiçek açmasını istediğimden acaba yerini mi sevmedi diyerekten iş yerime getirdim.Getirmeden önce yapraklarından bağımsız üstte bulunan dallardan birinden tekrar yaprak açtı.Getirdiğimde camın önüne koymuştum.O yeni açan yaprak bordomsu bir renk almıştı.Araştırdım bu çok fazla güneşe maruz kaldığında olurmuş.Bende masama aldım.Elimle kuruluğunu yoklayıp su veriyorum.O biraz önce bahsettiğim yaprak yine sararır gibi oldu.Bunun dışında yeni açan yaprak büyüyor,sorun yok.Ama sizlerle paylaşma amacımsa tabiki artık çiçek açmasını istememden.Fotoğraflarını ekledim.Orkidem sağlıklı mı,bulunduğu saksı ideal mi,yaprakları,yeni açan yaprağın durumu her şey yolunda mı bilemiyorum :( Bana göre sorun sararırsa başlar ama şuan maşallah öyle bir belirti yok.Aranızda yetiştiren,bilen,fotoğraflarına göre yorumlayacak olan varsa yorumlarınızı rica ediyorum.











Artık açsında çiçekli hallerini ekleyeyim burayaa :*)

14 Haziran 2012 Perşembe

Çekiliş Vaar ;)


Bu harika Glam Shine Toms ayakkabılara sahip olmak isterseniz buraya tıktık ;) Bol şanss

13 Haziran 2012 Çarşamba

TOP 5'im


Derler ya herkes isminin anlamını taşırmış diye,ondan sanırım bu müzik bağımlılığım :) İşyerindekiler şarkı indirmekten internet hızını düşürüyorum diye bağlantı kablolarımı kesecekler az kaldı :)) Yine listemi düzenlemiş hem dinleyip hem çalışıyorken bu sıralar en çok dinlediklerimi paylaşmak istedim sizlerle.
Görseldende anlayacağınız gibi sıralamam genelde pop ağırlıklı.Slow olarak sadece Soner Sarıkabadayı var.

5-) Tarkan ft Ozan Çolakoğlu - Aşk Gitti Bizden : Top 5 listeme yeni katılan Tarkan 'Aşk Gitti Bizden' adlı parçasıyla bu yaz kuşkusuz yükselişe geçen şarkılardan olacak bence :) Gerçi 'İşim Olmaz' parçasının yeri bende her zaman ayrıdır bu da biline :P

4-) Gülşen ft Ozan Çolakoğlu - Seyredursun Aşk : Top 5 listemin 4. basamağında yer alan Gülşen her zamanki tarzıyla seslendirdiği 'Seyredursun Aşk' parçasıyla Tarkan'ın önüne geçiyor ;) Sanırım ben feat uzantılı tüm şarkıları seviyorum :))

3-) Ajda Pekkan - Ben Yanmışım : Ajda Pekkan'ın diğer şarkıları gibi 'Ben Yanmışım'da beğenimi kazandı.Hergün dinlediklerimin arasında çok seviyorumm.

2-) Soner Sarıkabadayı - Burada Biri Var : Zirve ortağı olarak listemin 2. sırasında yer alan Soner Sarıkabadayı bir akşam şans eseri dinlememle resmen kendine hayran bıraktı.Taa içten bir yerlere dokundu sözleriyle.Tavsiye ederim...

1-) Emir ft Gülşen - Sudan Sebep : Bu şarkının bende yeri ayrıdır.Kaç kez dinlediğimi ben bile bilmiyorum desem yeridir :) Yanlız ayrıntı olarak dikkatimi çekti.4 numarada Ozan Çolakoğlu Gülşen'e ft lik yaparken buradada Gülşen Emir'e ft lik yapmış ( ft lik kelimesini sözlüğe yeni kazandırdım,güzel oldu :D ) Aklıma aşçı uşağa,uşak bahçivana muhabbeti geldi :))

Bunların dışında baştan aşağı anlamsız sözler silsilesi olan Sinan Akçıl'ın seslendirdiği 'Fark Atıyor' , Bengü 'Son Nokta' , Simge ' Misafir' diğer dinlediklerimin arasında olanlar...

Önceden yaptığım Top 5 postuma buradan ulaşabilirsiniz ;)

Sizlerin Top 5'ini merak ediyorummm ???  Ne demişler ''Fikir fikirden üstündür'' :) Belki yeni keşiflerim olur...
Görüşürüz canlarım...

11 Haziran 2012 Pazartesi

Çekiliş Vaar :)

Yaz gelince çekilişlerde arttı.Bloglar şenlendi :) Şimdiki çekiliş saçlarıyla uğraşmayı sevenler için ;) Mor Rimel'in düzenlediği çekilişe katılmak istiyorsanız buraya tıklamanız yeterli.Bol şanslarr ;)

9 Haziran 2012 Cumartesi

Senin İçin...


Koşulsuz,şartsız,sabırla,her gün daha çok,hayranlıkla,sonsuz bir aşkla sevip özlüyorum.Yanımdayken,yanıbaşımdayken bile...Olmadığındaysa aynı şekilde sevdiğim kadar acı çekiyorum.Hep böyle olacak.Ne olursa olsun.
Aşk her şeye rağmen kutsallığını kaybetmezmiş.Gerçektende öyle.
Senin için...

8 Haziran 2012 Cuma

Çekiliş Vaar :)

Modavesaire'nin çekilişine katılmak isterseniz burdan post a ulaşabilirsinizzz.Herkese bol şanss ;)

Günün Kombini


Uzun zamandır günün kombini postlarına ara vermiştim.Yoğun istek üzerine bugün bir kombin düzenledim :) Unutmadan belirtmek isterim ; düzenlediğim kombin postlarında marka ve fiyat belirtmiyorum.Asıl amacım sizlerle sevdiğim renk seçimlerini ve tarzları paylaşmak...Umarım beğenirsiniz :)
Herkese mutlu,renkli,bol güneşli bir hafta dilerim ;)

6 Haziran 2012 Çarşamba

Google Aramalarından Payıma Düşenler :))


Uzun zamandır blog istatistiklerime bakmıyordum.Google analytics'te en sevdiğim bölüm ise anahtar kelimeler , yani aramalarda bloğuma yönlendiren kelimeler.Kimi zaman tam aranılanı içeren bloğum kimi zaman anlamsız ve komik kelime öbekleriyle baya güldürüyor beni :)) Sizlerlede paylaşmak istedim.En bombalarını seçtim sizin içinnn ;)

-Arkası dönük kırmızılı kız : Bloğumla ne ilgisi var google neye göre yönlendirdi bilmiyorum ama arayan kişinin külkedisi kesin bu kırmızılı abla olmalı.Yavruuucuumm söz buradan post yapcam bulcaz o kızı :D

-esra harmanda : Gönlüm hovardaaa,çalsın sazlar oynasın kızlarrrr,laylalayla nidayda :D

-başımı eğip saçımı kesti : Çokk talihsizsin be canım , işini uyduruktan yapan bir kuaföre denk gelmişsin sen.Ama bunada şükür saçını kesmiş sadece :D

-boya boyayı açar mı : Çivi çiviyi söker biliyorum ama boya boyayı açar mı bilmiyorum be canımm o.o

-içimde hergün ölen umutlar var olsun,kandilin mübarek olsun : Bol dua ile hem kandilin mübarek olur hem umutların ölmez beybiii ;))

-anne topuzu : Bu sanırım çocukluğunu özleyen bir arkadaş.Her şeyin anne eli değmişini istemekte :D

-kadın çocuğa sürtüyor : Bunu arayan arkadaş neyin kafasını yaşıyordu bilinmez ama pek sağlıklı olmadığını düşünmekteyim :S

-nalet olsun ablam : Eveet lanet değil ablam benimm nalet olcak o :)

-4 köşeli cibinlik : Benim bildiklerimde 4 köşeli oluyor zaten ;)

-1 gün arayla saça boya üstüne boya : Çoook yanlış yoldasın caanım,yakarsın o saçları bak demedi deme.Boya şöyle en azından 5-6 gün geçsin yahuuu :D

Yeni anahtar kelimelerimle en kısa sürede görüşmek dileğiyle , hep mutlu olun :)

5 Haziran 2012 Salı

ÇEKİLİŞŞ VAAAAR :)


FashionOnBoard bloğunun sahibi bloğunun 1.yıldönümüne özel harika bir çekiliş düzenliyor.Katılmak isteyenler buradan ulaşabilirler.Bol şansss !!! :)

1 Haziran 2012 Cuma

özlem...

Hayat tecrübelerden ibaret.Geçen günler hayatımıza başka duygular,sorumluluklar yükler.Mutluluklar,hayal kırıklıkları,sevinçler,heyecanlar,aşk(lar) -demeyeceğim aşk bir kere yaşanır-,pişmanlıklar ve özlemler...Her insan farklı yaşar her birini.Kimisi yoğun,kimisi yaşar ve unutur ; hassas değildir.
Özlemlerim var benim.Uçsuz bucaksız...Gelmemiş günlere,kaybettiğim bir oyuncağıma,yanımda olmayan insanlara,yanıbaşımda olup özlem duyduğum insanlara bile.Bugün sanırım özlemlerimin depreştiği bir gündeyim.Geçmişe ve geleceğe dair özlemlerimin...Benden 4 yaş küçük kız kardeşimin doğumunda kıskanmamam için alıp ''kardeşin sana bebek getirmiş'' dedikleri Barbie'mi özlüyorum.Çocukluğumda sürekli oyun oynadığımız,daha sonra müteahhite verilen,derinliklerinde seksek izlerimizin,bağırışmalarımızın saklı olduğu arsayı özlüyorum.Okul çıkışlarında harçlıklarımızdan artırıp leblebi tozu aldığımız,şimdilerde aramızda olmayan dedeyi özlüyorum.İlk aldığımız Broadway'imizi özlüyorum.Dedemi özlüyorum...Hepsi geçmiş ve bir daha geri gelmeyecek sadece geçmişe dönüp baktığımızda gülümsememe neden olacak anılarda kaldı.Belkide bu denli özlememin sebebide bu gerçekten dolayı.
İlk okul defterimdeki eğri büğrü yazıları yazmayı zoraki becerebilecek kadar önemserdik hayatı.Aklımız evde kalan en sevdiğimiz oyuncaktaydı belkide.Ondandır o defteri özleyişim.
Her anı dolu dolu yaşamak,hatalar yapmamak bir nebze olsun geçmişe dönüp baktığımızda özlemin yanında mutluluğun ilişmesini sağlayacak.Çünkü bir şeylerin zamanı geçtikten sonraki keşkeler,pişmanlıklar sadece acı bir özlem verir...
Sizlerinde özlem duyduğunuz zamanlar,keşke ile başlayan cümleleriniz var mı ?
Tüm özlemlerin mutluluğa dönüştüğü,her anın kıymetini bildiğiniz ve doyasıya güldüğünüz bir hafta sonu olmasını dilerim.
Benimki öyle bir hafta sonu olmayacak olsada ; az kaldı.Bu bile tebessüm etmeme yeter ...