31 Aralık 2012 Pazartesi

Yeni Bir Yılı Beklerken

Herkese merhabalar.Yılın son postunda 2012 kritiği yapayım dedim.Bu senenin benim için tek artısı tüm sevdiklerimin hala yanıbaşımda,sağlıkla olmalarıydı.Geri kalan her şeyi elimden gelse hafızamdan silip atmayı isterdim.
İnsanların hayatlarından gaflete düştükleri anlar oluyor.Bu sene bol bol yaşadım ve büyük dersler aldım her birinden.Artık herkese kolay kolay güvenilmeyeceğini,duygular kadar mantıklada hareket edilmesi gerektiğini,beni gerçekten seven ve değer verenleri,değişikliklerin hayatımı derinden etkileyebileceğini öğrendim.
Ne olursa olsun gülümsememiz yüzümüzden eksik olmasın.Sevdiklerimiz sağlıkla yanıbaşımızda olsun.Huzur,şans,para,aşk,iş her şeyin en güzeli bizlerle olsun inşallah.
Nedense 2013 benim yılım olacakmış gibi geliyor.Haziran'da kısmetse mezun olacağım.Sonrası içinde güzel planlarım var.


Hatalardan ders aldım,sevdiklerimle mutlu mutlu ilerliyorum yola ;)


Çam ağacımızda hazır :) Akşama canım ailemle olacağım.Herkese mutlu seneler diliyorum.Umarım herkesin isteklerini ve beklentilerini elde edeceği bir sene olur !!!

Hoşçakalın ***

27 Aralık 2012 Perşembe

SENTETİK SEZAR VİNTAGE SHOP / VİNTAGE TUTKUNLARI İÇİN !!!

Herkese merhabalar.Neredeyse bir hafta olacak ama postu taslaklarda güncelleyip duruyorum.Şimdiden bilgilendireyim post bol fotoğraf içermektedir :) Eski zamanlara ait ilgimi zaman zaman bloğumda dile getirmişimdir.Eskiden günümüze uzanmış her şey benim için çok değerli.Kimbilir hangi yaşanmışlıkları,mutlulukları,hikayeleri barındırırlar içlerinde...Yakın arkadaşımın söylemesiyle haberdar oldum Sentetik Vintage Shop'tan.Dükkan Taksim Meydanın'daki The Marmara Otel'in sokağından girince aşağıda sağ tarafta kalıyor.

 

Küçük ama binlerce hatırayı barındıran değişik bir dükkan.Kokusu,dizaynı,satılan ürünler adeta 2012'den 70'lere 80'lere ışınlanmış hissi yaratıyor :)

 

Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım sizler için.Bundan sonraki bölümlerden fotoğraflar konuşacak :)

 




Mağaza açılalı 8 ay olmuş.Ancak o kadar sevilmiş ve geniş bir alana yayılmış ki kısa zaman içinde büyümeyi hedefleyen planları var sahiplerinin.

 

Bu dükkanda annemin,anneannemin,halalarımın modası geçti diye dolabın derinliklerinde sakladıkları her şey
var.

 

Zaten genel anlamda eskiye dönüş var.Müzikler,diziler,moda trendleri her şey eskiden ilham alıyor...

 

Sentetik sezarda eskiye ait giyisiler,saatler,çantalar,şapkalar,fotoğraflar,oyuncaklar,süseşyaları,dergiler,,ayakkabılar,bebek arabaları(!),gözlükler her şey ilgilenenler için satılık...

 







Eski fotoğraflara bayıldım.O zamanlar aşk başka bir güzelmiş sanki...Daha saf ve temiz...






Arkadaşımın aldığı montlardan birini denerken :)






Zamanın habercileri saatler :)



Beğendiğim parçalardan birini daha denerken...






Deneme kabininin ilginç dizaynını çok beğendim.





Sentetik Sezar'ın web sayfasına ve iletişim adresine buradan ulaşabilirsiniz.Vintage tutkunlarının bir an önce gidip keşfetmelerini öneririm !!! :)
Görüşmek üzere hoşçakalın...

16 Aralık 2012 Pazar

Yardiminiza İhtiyacim Varrr ^.^

Herkese merhabalar , yarinin pazartesi olmasi disinda kotu olan hic bir sey yok,cok iyiyim :) Umarim guzel bir haftasonu gecirmissinizdir... Postun konusuna gelecek olursak ; universiteden cok sevdigim bir hocamin bana bir ricada bulunmasi.. Kendisi akademik bir calisma icin bloglarla ilgili bir anket hazirlamis.Sizden ricam verecegim linkteki anketi doldurmaniz ve blogunuzda duyurmanizdir.Cunku ne kadar yardimci olursak o kadar buyuk kitleli bir sonuc ortaya cikacaktir. Ankete http://www.jetanket.com/s/bloganket bu adresten ulasabilirsiniz. Bloglarimizin boyle akademik calismalara konu oluyor olmasi beni cok mutlu etti.Zaman ayirip bilgi paylasimini saglayan tum arkadaslarima simdiden cok tesekkur ederim.Herkese iyi geceler arkadaslar...

15 Aralık 2012 Cumartesi

Seni Bekliyoruz 2013****

Dun aksam isyerinden donuste Migros a ugradim.Yilbasina harika hazirlanmislar.Boy boy agaclar,susler,ledler yilbasinin ne kadar yaklastigini hissettirdi :) Bende bir çam agaci aldim,susleme icin gerekli malzemeleride alip eve döndüm.


Bizim yilbasi agacimiz hazir :) Ekstra olarak bu yil dallarina minik haribo paketlerinden asilacak :) 2013 hepimize saglik,mutluluk,huzur getirsin... İyi haftasonlarii hoscakalin ;)

13 Aralık 2012 Perşembe

Saclar Boyandiii

Haftasonu onceki postumu saclarim boyanirken kuaforden yazmistim.Sonucu instagramdan paylastim.Takip etmek isteyenler icin nickim 'esraezgiyaman' ;) Uzun zamandir bakir tonlarina karsi hayranligim var.Ancak saclarim uzun oldugu icin kuaforum cok yipranir diye beni hep frenliyor.Son gidisimde basinin etini yedigimden orealsiz bakira yakin biseyler yapcam dedi :) İste sonuc ;

Sonuctan memnun kaldim ama sacimi yikamaya kiyamiyorum,bu tur renklerin sık sık tazekenmesi gerekiyor malesef cok cabuk akiyor... Sonucu siz nasil buldunuz ? Herkese iyi aksamlar gorusmek uzereee ^.^ p.s: Daha once soranlar icin kuaforum Ugurkan Coiffeur'dan Hasan Bey.Tum personeller oldukca guleryuzlu :)

9 Aralık 2012 Pazar

Bir haftasonu daha biterken ...

Dun is cikisindan sonra sevgiliyle birlikteydik.Haftanin yorgunlugunu ve tum olumsuzluklari onunla unutuyorum ^.^ Gayet ask dolu ve sanatsal bir gundu :) Once Cakallarla Dans filmine gittik.Ardindan Bostanci Gosteri Merkezine Mustafa Ceceli konserine gittik.Komedi ve muzikli bir gunun sonunda yorulduguma degdi.Mustafa Ceceli'nin sahnesi cok iyiydi.


Konser cikisi yemekten sonra eve dondum.O kadar yorulmusumki bu sabah 12 de zor uyandim :) Calisan bir bayan olarak haftasonu gercekten nimet.Suan kuaforden yaziyorum.Saclarimi boyattim ve sonucu merakla bekliyorum :) Hepiniz opuldunuz hoscakalinnn :*

8 Aralık 2012 Cumartesi

Mirabaaa

Uuuuupuzuunn zamanlardan sonra tekrar yaziyor olmak guzel...Telefonumdan giremiyordum bloguma :( Samsung servisle gorustukten sonra tarayici kaynakli oldugunu ogrendim ve sorunu hallettim.İlk telefon postu olma ozelligini tasiyor ayni zamanda ;) Yazilacak cok sey var ancak bunun icin yeterli zamanim ne yazikki yok.Elden geldikce yazmaya devam edecegim.Bende durumlar ayni is hayatina dayali 6 gun ve tek gune sigdirmaya calistigim onca seyle birlikte gunler akip gidiyor.Umarim 2013 herkes icin fark yaratan guzel,saglikli,mutlu bir yil olur.Sahsen 2012 benim icin basimdan sonuna kadar fiyasko fiyasko ve hatirlamak dahi istemedigim olaylarla doluydu...


Bol gulumseli bir hafta sonu dilegiyle hoscakalin. p.s : Yazim hatalari ve sayfa duzeni icin simdiden ozur dilerim,zamanla alisacagim :)