15 Haziran 2011 Çarşamba

1970lerde Doğmak Ayrıcalıktır...

Kendimi bildim bileli içimde 1970lere ait bir hayranlık vardır.Hep araştırırım,eski aile fotoğraflarına bakarım.Eski türk filmlerinin adeta hayranıyım.1970lere özgü giyim tarzına hayranım.İspanyol paça pantalonlar,ilginç saç kesimleri,büyük şapkalar,ince kemerler,mayolar,büyük çerçeveli gözlükler,uzun çoraplar,mini etekler.Ve 2011'le kıyaslarsak o yıllara ait dinginlik.Gençler,toplumun düşünce şekli vs vs hiç bir şeyin tadı yok.Ben o zamanlarda yoktum ama o zamanlarda varolan insanlardan dinlediklerim bunların doğruluğunu kanıtlıyor.Belki herşey gelişmiş değildi ama o zamanlarda teknolojinin kirletmediği bir ortam vardı.Keşke şimdilerde o zamanlarda varolan insanları geri kafalı olarak adlandıran tipler , bilselerdi asıl geri kafalılığın 7/24 evde pc başında,playstatıon başında,amaçsızca geçen yaşantılarının olduğunu...Yıllar geçtikçe bir önceki yılı özler oluyorum.Bunun nedeni değişen jenerasyon sanırım.Türkçe'yi katleden,ilginç görünümlü,saygısız,toplum saygısını yitirmiş,hepsinin elinde pastane yüzüğü takılı tipler git gide artıyor.Açıkcası bu yazımı okuyanlarında içinde bulunduğu büyük ihtimal olan yeni nesile her geçen gün büyüyen bir şaşkınlıkla bakıyorum.Belki bende birilerine göre böyleyimdir.Ama en azından farkındayım içinde bulunduğumuz zamanın geçmişi aratır cinsten olduğunu.Şimdi öyle olaylar oluyor ki o zamanlar en kötü şekilde adlandırılan şeylere günümüzde gayet normal bakılıyor.Hatırlıyorum,halam erkek arkadaşıyla konuşmak için dedemin uyumasını falan beklerdi.Asla yanında telefonu açamazdı.He telefon demişken o zamanlar cep telefonuda yoktu :) Şimdilerde uygarlık olarak bakılıyor erkek arkadaşla aile karşısında el ele oturmak,canımlı cicimli konuşmak,şimdiki gençlerin yer-zaman kavramı yitik...Banada geri kafalı diyecek çok kişi çıkacaktır eminim.Umrumda bile değil ama...Yapacak bir şey yok,anın tadını çıkarmaktan başka.Ama her zaman içimde uktedir 1960lar 1970ler...Eee hal böyle olunca şuan favori dizimde tabiki 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'dir tahmin edersiniz ki :) Öyle büyük bir hayranlıkla izliyorum ki ve her sahnesinde büyük şaşkınlıkla...Her detay eskilere uygun düşünüldüğü için.Koton'un hazırladığı Türkan Şoray baskılı t-shirt leride ilgi alanım tabiki :) Ve ispanyol paçalar.


Ve hep hayalimdeki gibi 1900lerden bir gelin arabası :)


Ve bir gelinlik :)
Bu yıllara daha çok uzun zaman olsada ben şimdiden sözünü aldım aşkımcımdan :) Umarım hayaller gerçek olur ! He unutmadan düğün fon müziğim de Erkin Koray-Sevince :) İşyerinde video siteleri yasaklı olduğundan bağlantı paylaşamıyorum.Benim yerime dinleyin :) Çook uzun bir yazı oldu her zamanki yazılarıma göre :) Umarım sıkmamışımdır.Hoşçakalın canlarım ;)
ezginin günlüğü :*)

5 yorum:

  1. Bana da şu buluşma hadisesi ilginç geliyor. İlginç demeyeyim de böyle hoş :) Düşünsene cep telefonu yok. Şu gün şu saatte şurada diyorsun ve orada oluyorsun. Gidemediysen karşı tarafı endişe alıyor. Şimdiki gibi son dakikada mesaj atıp buluşmak yok yada arayıp "ya bir işim çıktı" diyebilmek yok. İnanılmaz hoş geliyor bu bana. Acaba biz yaşlandığımızda da ne bileyim torunlarımız falan "anane/babanne 2000 lerin başı nasıldı anlatsana." deyip onlarda bizim eski zamana duyduğumuz merak/ilgi/özlem duyacaklar mıdır?
    "Evladım bizim zamanımızda cep telefonu vardı. Mesajlaşmak çok önemliydi. Mesaja cevap vermemek çok ayıp sayılırdı. Sonra msn ve facebooklarımız vardı. Birini engellemek de ayıptı." :D

    YanıtlaSil
  2. Ezgi'cim, çok güzel yazmışsın, kesinlikle sıkıcı değil :) Herşey gönlünce, hayallerin gerçek olsun. Sevince'yi dinleyeceğim az sonra :)

    YanıtlaSil
  3. ezginin günlüğü15 Haziran 2011 13:11

    Nana bu yorumun beni çok güldürdü,bir an hayal ettimde gidişata,düzene göre kesinlikle bugünde gelecekte çok ilkel kalacaktır :) Bende isimleri düşünüyorum şimdi düşünsene Ezgi nine,Arda dede falan :D Öpüyorum seni kocaman :*)

    Sevdoşum teşekkür ederimm bitanem,amin hepimizin :) Dinlee :*)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım, harika bir yazı, çok güzel bir noktaya değinmişsin, maalesef gelişen toplumda bazı değerlerimizi yitiriyoruz...
    Dün ben de izledim öyle bir geçer zaman ki'yi, o Ali kaptanı öldürebilirim! Koton'un Türkan Şoray'lı t-shirtlerine ben de bayıldım :)
    Harika bir gün diliyorum tatlişkom...

    YanıtlaSil
  5. ezginin günlüğü15 Haziran 2011 15:23

    Nonimm teşekkür ederin bitanemm,beğenmene sevindim :) Ali Kaptan konusunu hiç açmayalım geçn yaşta katil olmayalım :)) Mutluluk dolu günler canım nonimm...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Ezginin Günlüğü için çok değerli , iyiki varsınız ;)