24 Haziran 2011 Cuma

Aklımı mı Kaçırıyorum ? / 2

'Aklımı mı Kaçırıyorum' postumla çoğunuzun kanayan yaralarına tuz bastığımı anladım ve bu postu sürdürmeye karar verdim.Bende farkına vardım da toplum içinde o kadar çok rahatsız olduğum şey varmışki şaşırdım kendi kendime.Aklıma ilk olarak taksiler geldi.Bazı sabahlar minibüs yoluna yürümeye üşenip taksiye biniyorum.Mesafe yürüyerek 12 dk falan ama bazı sabahlar tersimden kalktığım için enerjim falan diplerde oluyor.Neyse,biniyorum.O yol normal şartlarda 3,78 - 4,00 tl civarı tutuyor.Bende genelde bütün 5 tl oluyor.Uzatıyorum,adam aynadan bana bakıyor.Üstünü vermeye niyeti yok.Ya bozuk yok diyor ya da dahada ileri yüzsüzlükle cevap vermeden bekliyor :@ Hayır yani 1 tl sinde değilim orda gösterge var,tutar belli,verdiğim para belli.Sen hangi hakla bana verceğin parayıda indiragandi yapıyorsun ! Günde 10 kişiye bunu yapsa ki bu en az 10.Bir ayda ciddi kazancı oluyor.Merak ediyorum ücret 16 tl olsa ve 20 tl versemde bozuk yok diyebilecek mi !? Böyle taksileri buradan protesto ediyorum ve hepiniz emin olunki o 1 tl leri ben size bırakmam,siz küçük hesaplar peşinde koşun ama yemezler ;) Mesleğini helaliyle yapan taksicilerede teşekkür ediyorum gerçekten.


Diğer müzdarip olduğum konu ise minibüsçüler.İhlal ettikleri çokca trafik kuralları ve kendilerini yolların hakimi sanmalarından nefret ediyorum.Kimisi bas bas müzik açar.Kimisi sigara içer.En gıcık olduğumsa her sokağın başında 10 dk beklemeleri mıy mıy gitmeleri ! Çok zaman geç kalmışlığım olmuştur bunların yüzünden.Hayır yani 5-10 dk erken çıksam yine olmuyor.Gideceğim yere kadar kaç tane sokak başı ve ışıklar var.Hepsi için 5 dk erken çıkarsam toplamda kimbilir kaç saat yapar...Gördüğünüz gibi para verip taksiyi tercih etsemde,toplu taşıma araçlarını kullansamda sorun çözülmüyor bu ülkede...



Diğer bir konu ise fırıncılar.Kimisi cidden titizlikle çalışıyor.Ama bazen hep aldığımız yerden almaya fırsat olmuyor illa ki başka fırınlara gidiyoruz.Bir bakıyorum ellerinde ne eldiven var ne bir şey.Kasayada,ekmeği verme işinede tek kişi bakıyor...Gel de ye o ekmeği...Birde bozuk param olmadığında mecburen bütün veriyorum.Çok haz ettiğim bir şey değil ama  olmayınca ne yapabilirim ? Fırıncı : _Ablaa bozuk yok mu ?  Ben: ... :S Gülümseyip yok derdim hep ama geçen canıma tak etti.Dedim ki bozuk varda vermiyorum,hobim benim dedim.Adam hönkk diye kaldı :) Yurdumun komik ve bir o kadar içler acısı halleri o kadar çok ki yaz yaz bitmez.Ama ben hem eğlenmek adına hem fikirlerimi sizlere aktarmak adına bu postları devam edeceğim ;)
Kocaman öperim hepinizi
ezginin günlüğü*

11 yorum:

  1. evet taksicilerin az mesafede surat yapmaları beni rahatsız ediyoo =) sırf o yüzden yürüdüğüm oluyo yani..

    YanıtlaSil
  2. Minibüsler gerçekten kendini yolların hakimi ve tek sahibi olarak görüyor,sürekli insanı kazaya sürüklüyorlar,sollama yapıyorlar,canlarının istediği yerde bekleyip trafiği tıkıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. of halk otobüsleri de aynı ya arkasndan koştuğumu gördüğü halde beklemiyor, madem o kadar acelen var neden yavaş gidiyorsun dmi ama !

    YanıtlaSil
  4. hayatım bizim Ankara'da adettir taksi 5tlden aşağı çalışmaz :)) yani artık o kadar benimsemişim ki ben rica minnet biniyorum kısa mesafeye :))

    YanıtlaSil
  5. Evimden işime giderken 6-7 TL arası bir para yazıyor taksi, taksi durağından çağırıyorum, hemen hemen de aynı yüzlerle karşılaşıyorum, diğerleri hiç problem çıkarmazken 1 tanesi neredeyse beni yarı yolda indircek, surat falan da asıyor, ben de durağı aradım, anlattım, bir daha o taksici gelmesin dedim :)

    YanıtlaSil
  6. ezginin günlüğü24 Haziran 2011 14:24

    alice ; Onların para kaygısı yok tatlım dediğim türden yüzsüzlükler yaparak yollarını bulmuşlar ne yazık ki canım...

    rebeltakipte ; çok haklısın canım,çok kez otomobilde giderken bacaklarım kasılıyor resmen yaptıkları kabadayılık gösterilerinde !

    Nora ; o duyguyu en çok ben bilirim :( Bir adım kala gitmeleri ve sonucunda o his bazen sinirim bozukken ağlatmıştır bile beni :)

    VeRRy MeRRy ; aslında protesto edeceksin ülkece kimse binmicek gör bak nasıl alıyorlar :D

    Sevdam ; yürü bee :D Gelmesin tabi paramızla rezil oluyoruz derler ya aynen öyle.İyi yapmışsın canımm :)

    YanıtlaSil
  7. ayyy cidden hislerime tercüman olmuşsun, kıl taksiciler, sinir bozucu dolmuş şoförleri, pasaklı fırıncılar! herkes işini dürüst ve gerektiği gibi yaparsa dünya ne kadar güzel olur değil mi?

    YanıtlaSil
  8. çok haklısınız neden ınsanlar hakkı olmayan şeylerı almak için uğraşırlar anlamıyorum dolmuşlara gelınce sigara içilmesinden nefret edıyorum neysekı benım bındıgın dolmuşlar fazla oyalanmıyorlar,mutlu huzurlu günler...

    YanıtlaSil
  9. ezginin günlüğü24 Haziran 2011 16:08

    sJ , teşekkürler yorumun için,çok haklısın tatlım ama bunun mümkünatı yok sanırım :(

    zeymuran ; bloğuma hoşgeldiniz.İnsanların hepsi ne yazık ki bu tür konularda hassasiyet götermiyor.Siz şanslıymışsınız o zaman :) Teşekkürler,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. valla haklısın canım ya dayanılck şeyler değil!! ben de kamyon şöförlerine sinir oluyorum. hız sınırlarına uymuyorlar resmen terör estiriyorlar !

    YanıtlaSil
  11. ezginin günlüğü25 Haziran 2011 10:18

    tubitos kamyon şöförlerini unutmuşum ben :) İzmit'te okuduğum sırada çok sık rastlıyordum şimdi ayda yılda bir şansıma :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Ezginin Günlüğü için çok değerli , iyiki varsınız ;)