29 Eylül 2011 Perşembe

Antalya Post - 4 / Kaleiçi

Antalya postlarım bitecek gibi görünmüyor.Umarım sıkmıyorumdur çünkü ; gezip gördüğüm yerleri gerçekteki gibi olmasada tüm hatlarıyla size aktarmaya çalışıyorum.Ben gezi postlarını çok seviyorum.Blog dünyasındaki klasik konuların dışında bir kategori çünkü :) Tatilimin koca bir gününü Kaleiçine ayırdım.Gün bitmese sokaklarını adım adım gezmeye kararlıydım.Ahşap evler,dar sokaklar,sıcak ortam,arnavut kaldırımları,deniz,tarih...


Bana Safranbolu'yu anımsattı Kaleiçi.


Kaleiçi'ne girmeden çektiklerimden.Bakın nasılda kızarmışım :)


Yivli Minare'nin uzaktan fotoğrafı.Yivli Minare Antalya'daki ilk İslam yapılarındanmış.Selçuklu dönemine aitmiş.Antalya'da önemli bir sembol ve sanat eseri durumunda.Ayrıca turistik değerlerimize büyük katkı sağlıyor.Her yıl yüzlerce turisti ağırlıyor.Yüksekliği 38 metre ve 90 basamaktan oluşuyor.



Bu fotoğraf Yivli Minare külliyesinin ikinci büyük binası olan Medrese'ye ait arkadaşlar.Yapım tarihi bilinmemekle birlikte burasıda Selçuklu'ya aitmiş.İsmide tam olarak bilinmiyor.Medrese Yivli Minare'nin avlusunda yer aldığından aynı isimle tanınıyor Antalya'da.13.yy dan günümüze tarihimizi yaşatmak açısından korunup restore edilmiş bu bina.
İçeride Antalya'yı simgeleyen hediyelik eşyalar satılıyor.Fotoda görünen maket nine ve dedeyle isteyenler foto çekebiliyor yanlız ilk pozdan sonrası 1tl olmak koşulu ile :) Benimde fotoğrafım var onlarla ancak şu an aktarımını yapamadım malesef...


İçeriden bir kaç fotoğraf ekliyorum.Neler vardı neler.Sevdiklerime alabildiğim kadar hediye aldım :) Tam bir ticaret yeri içerisi :)



Bunlar sadece bir kaçı :)



Demiştim ya Safranbolu'yu anımsattı diye bakın kanıtı :) Bayılıyorum böyle evlere.Dönüş yolumuzda bir eve rastladım.Çok yaşlı olduğu belli binanın ama ; içeriden gelen sesler neşenin,mutluluğun devam ettiğinin göstergesiydi.Camlar alçaktan olduğundan gördüm.Amcamız açmış misketi,koymuş rakısını önüne kopuyorlar ailecek :)


Kaleiçi kıyısından bu fotoda.Tekne turları düzenleniyordu ama ben 45 dk mı orada harcamak istemedim.Zaten Kaleiçi ne gidipte kıyısında tekne turlarını düzenleyenlere rastlamamanız imkansız gibi.Yeterli sayıya ulaşmak için bize 3 kişi 5 tl demişlerdi :)


Bu da doğa aşkı tutmuş ezginin günlüğü :)



Kapanışı dün postunu yaptığım Leman'da yaptık.Yemeğin ardından yorgun ama mutlu eve döndük :) Ah Antalya...Her postta ayrı bir ana gidiyor aklım,özlüyorum.

Hepinize kısa kışlar diliyorum :)
Hoşçakalınn :*)



9 yorum:

  1. fotograflar cok güzel insallah yolumuz düser bizimde buralara

    YanıtlaSil
  2. çok güzel fotoğraflar... sende öylesin :)

    www.dujufashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Son cümlen pek hoşuma gitti : Hepinize Kısa Kışlar diliyorum ;) Ben de kesinlikle katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. benim gözüme tavuskuşu süs eşyası takıldı,ne güzel şey o ya

    YanıtlaSil
  5. ay resimleri görünce cok duygulandim :(( 3 sene önce erkek arkadasimla bir hafta kaleicinde basbasa tatil yapmistik :( cokk güzeldii ve hatda cektigin resimleri bende cekmis oralari bende gezmistim zamaninda :(( helede o tekne turlari yokmu cokk güzeldi hersey :((

    YanıtlaSil
  6. Ah Ezgi'cik, çok güzeldir Kaleiçi, Yat limanı. Beni maziye götürdün, defalarca kere gittim ama birkaç senedir görmüyorum, çok özlemişim.

    Kısa kışlar uzun baharlar yazlar olsun hayatım :)

    YanıtlaSil
  7. Nesliname , Mutlaka gitmelisin canım :)

    duju , çok zarifsin bitanem :)

    Lolita , sende kış sevmeyenlerdensin mevsim kardeşim benimm :)

    gülümse , neler vardı neler Antalya'yı İstanbul'a taşıyacaktım nerdeyse :)

    Güzelgül , Çok iyi anlayabiliyorum seni tadı başka olur :)

    Sevdoş , senin gibi bir tatil kraliçesi umarım seneye tekrar gider Kaleiçine :p Öperim seniii

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Ezgi Hanım, resimlerinizi çok beğendim. Kaleiçi ile ilgili bana bazı fotoğraflar lazım da acaba sizde varmıdır istediğim gibi bir fotoğrafı nette bulmakta zorlanıyorum. sizinle irtibata geçebilirmiyiz acaba?

    YanıtlaSil
  9. cnr , bende olan fotoğraflarda bunlarla sınırlı :( inşallah bu yaz gittiğimde çekeceğim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Ezginin Günlüğü için çok değerli , iyiki varsınız ;)