29 Eylül 2011 Perşembe

Orkide Bakımı Hakkında Yardımlarınız Bekliyorummmm


Arkadaşlar doğum günü postumda bir orkidem olduğunu söylemiştim.O günden bugüne kadar solmaması için başından ayrılmıyorum :) Tıpkı bebeğim gibi ! Ama yinede bilenlerinize danışmak istedim.

Bana orkideler hakkında güzel bir ders,tüyo verecek birisi var mı acabaa :) ?

4 yorum:

  1. Bu konuda ailem bilgili olsa da bir araştırma yaptım senin için : http://blog.444cicek.com/2009/04/07/saksi-orkide-bakimi/ Belki bu site biraz fikir edinebilmen açısından faydalı olur ;)

    YanıtlaSil
  2. Saksısı şeffaf olacak bu bir :D
    Yaprağına su değmeyecek bu iki :D
    Sulamayı menekşe sular gibi tabaktan yapacaksın yani hatta bırak suyun içinde dursun.
    Genelde aralık ocak şubat gibi çiçek açıyorlarmış. Fakat malum biliyorsun benimkini annem temmuz sıcağında açtırabilmeyi başardı!
    Yeşil yaprakların göbeğine falan buz bırakıyor haftada bir bir kaç tane.
    Ha bir de şey var çiçeklerini döktükten sonra 3 boğum alttan mı ne kesiyorduk galiba. Tam yeri internette yazar onun, şimdi annem uyuyor soramıyorum o sebepten :D

    YanıtlaSil
  3. merhaba..ben orkideye bayılırım ve evimde kesin olmazsa olmazımdır..öncelikle şeffaf ışık alan saksıyı sever kökleri, direk güneş ışığına değildi gün ışığının yoğun aldığı yerde durması gerekir, haftada bir sulanması yeterli, sapları uzayıp çiçekleri dökülünce 3 boğum kalacak şekilde kesmelisin çok nazlıdır geç çıkar çiçekleri ama sabretmeyi öğretir bu nazlı güzellik:))aa birde arada yapraklarını ıslak pamukla silmen gerekirki nemlensin..ben bunları uyguluyorum ve 6 ayda bir çiçekleniyor benim orkidem..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hepinize çook teşekkür ederim :) Orkidem çiçeklendikçe çiçekleniyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Ezginin Günlüğü için çok değerli , iyiki varsınız ;)