26 Eylül 2011 Pazartesi

Vizyondakilere Dair

Sizlere bu hafta gittiğim 2 filmden bahsetmek istiyorum.2sindede Şirinler'e gitmeyi niyetlenip bir şekilde giremedim.Bari gelmişken girelim modunda girdim yazacağım iki filmede :) İlki 'Korku Gecesi'.


Korku ve gerilim filmlerine olan ilgimden bahsetmiştim.Bunada o yüzden girmek istedim.Film 3D idi.Konusu ise
Chucky’nin yaratıcısı Tom Holland’ın yönettiği orijinal ‘Fright Night’ (Korku Gecesi), korku filmi hastası Charley’nin, mahalleye yeni taşınan komşusunun vampir olduğunu keşfetmesinden sonra yaşananları eğlenceli bir şekilde anlatıyordu. Vampir kültüne ters bir bakış atan ve pek çok absürd ve komik öğeyle süslenmiş filmin yeni çevrimi ABD’de 19 Ağustos’da vizyona girecek.
Vampir rolünde Colin Farrell’ı, Charley rolünde Anton Yelchin’i, anne rolünde Toni Collette’i, Peter Vincent rolünde ise David Tennant’ı izleyeceğimiz filmin yönetmeni ise, ‘Lars and the Real Girl’ ile iyi bir iş çıkaran Craig Gillespie.

Filmi hiç beğenmedim.Zamanıma üzüldüm.Yarıda bırakmak gibi bir huyum olmadığından çıkmadımda.Gitmek isteyenlere duyurulur,bence berbattı...Bu arada afişi çok ilgimi çekmişti.

Diğer gittiğim film ise Kovboylar ve Uzaylılar.Başta pek çekici gelmedi.Dedim ya korku ve gerilime ilgim var diye.İstemeyerek girdim sayılır.


Konusuna gelince ;
Yıl: 1873. Yer: Arizona Bölgesi. Geçmişine dair hafızasında hiçbir anı olmayan bir yabancı (Craig), yanlışlıkla Absolution adlı ıssız bir kasabaya düşer. Geçmişiyle ilgili tek ipucu bileğindeki zincirdir. Absolution kasabasıyla ilgili fark ettiği şey ise şudur: Bu kasabanın sakinleri yabancıları pek hoş karşılamaz ve demir yumruk Albay Dolarhyde (Ford) aksini emretmediği takdirde sokakta tek bir hareket bile yapamazlar. Bu kasaba korku içinde yaşayan bir kasabadır.

Fakat Absolution, gökyüzünden gelen haydutların saldırılarıyla esas korkunun ne olduğunu deneyimleyecektir. Nefes kesen bir hızla ve gözleri kör edici bir ışıkla yeri göğü inleterek çaresiz insanları teker teker kaçıran bu canavarlar kasaba sakinlerinin şimdiye dek gördükleri her şeye meydan okurlar.

Şimdiyse önceden kabul etmedikleri ‘yabancı’ kurtuluş için tek umutlarıdır. Yavaş yavaş kim olduğunu ve nereden geldiğini hatırlamaya başlayan bu silahlı soyguncu, kasaba sakinlerine uzaylı güçlere karşı koyabilme şansı verecek olan bir sırra sahip olduğunun farkına varır. Bu yabacı, anlaşılması zor gezgin Ella’nın (Olivia Wilde) yardımıyla eski düşmanları kasabalı Dolarhyde ve adamları, kanun kaçakları ve Apaçi savaşçılarından oluşan bir takım kurar. Ortak bir düşmana karşı bir araya gelen bu takım yaşamaya devam etmek için destansı bir mücadeleye girişir.

Sahneler ve kurgu muhteşemdi.İyiki girmişim dedim.Tavsiye ederim :) Değşik bir filmdi...
Şimdilik bu kadar ;)

5 yorum:

  1. kovboylar ve uzaylılar güzele benziyoo.. ama şirinler de çok güzeldi ! onu da izle bence ;)

    YanıtlaSil
  2. kovboylar ve uzaylıları izledim.çoookkk bayık bi film.saçma geldi bana,ki bunu söyleyen supernatural'ın tüm sezonlarını izlemiş biri:)

    YanıtlaSil
  3. Hamileyken bir korku filmine bakmistim hala etkisi altindayim o yüzden korku filmlerine bakmiyorum artik. Sirinlere bende gitmek istiyorum ama bakalim ne zaman nasip olacak

    YanıtlaSil
  4. bu akşam acaba kovboylarmı, yoksa başkasımı dedik. digerini seçtik :)ama istiyorum bu filmi izlemeyi..

    YanıtlaSil
  5. ezginin günlüğü27 Eylül 2011 12:39

    alice , en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum :)

    gülümse , benimde çok ilgi alanım değil ama uzay merakımdan beğendim sanırım :)

    nesliname , naptın sen be canım :) İzlememekte haklısın...Sonuçta o zaman duygular daha bir yoğun oluyor,etkisinde kalman normal :(

    Aslı , izle canım zaman ayırmana değer bir film bence :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Ezginin Günlüğü için çok değerli , iyiki varsınız ;)