20 Mayıs 2011 Cuma

DIY Perde

Merhabalar...Dün 19 Mayıs olması nedeniyle blog dahil herşeyimle tatil modundaydım :) Arada böyle tatiller ne iyi geliyor çalışanlar bilir.Sabahın 6 larında uyanmanın verdiği gerginlik,trafik ( ki İstanbul'daysanız hiç çekilmez ! ),iş stresi,gün içindeki yorgunluk derken geçiyor hayat...Galiba ben çok tembel bir kızımmm :) Dün öğlene kadar pijama,TV,terlik modunda dolaştım evde :) Sonra havanında güzel olmasını fırsat bilip dışarı çıktım.Aşkımcımla <3 buluşup vakit geçirdik.Haftasonu FB maçı için forma aldım ( 4ever FB :D ) Akşam yemeği ve spordan sonra arkadaşımla vakit geçirdim.Kısacası dolu dolu ve güzel bir gündü benim için...Sözü daha fazla uzatmadan postumun amacına geleyim...





Bugün oldukça ilgimi çeken bir DIY projesine yer vermek istedim.Yukarıdada gördüğünüze üzere yaz aylarında pencerelerinizi süsleyecek çok cici bir perde.Ben çok beğendim.İşte yapım aşamaları ;


Gerekli Malzemeler ; Keçe,makas,halkaları oluşturmak için bardak,kalem,iğne ve iplik.
Yapılışı ; Keçenin üstünde  seçmiş olduğunuz bardakla halkalar oluşturuyorsunuz.Daha sonra bu halkaları kesip gizli dikiş ile birbirine dikiyorsunuz.Biraz uğraştırıcı olabilir ama buna değer olduğunu düşünüyorum.Halkaları dilediğiniz büyüklükte ve renkte yapabilirsiniz.Üzerine boncuk işlemeleri ekleyebilirsiniz.Ya da kurdela ile minik fiyonklar eşlik edebilir.Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.
Kapalı havanın aksine sıcak kahkahalar atabileceğiniz mutlu bir gün diliyorum hepinizee ;)

5 yorum:

  1. cok seker görünüyor *____*

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeeeel ama keçeleri öyle yuvarlak kesmek tam bir işkenceee :) Ben keçeden kolye yapmıştım böyle yuvarlak kestim ve 10 tane halkadan sonra artık kafayı yeme raddesine gelmiştim :P Bu yüzden ben sadece uzaktan uzaktan bakiyim perdeye hii hii :)

    YanıtlaSil
  3. 'Civciv evet bende çok beğendim ;)

    'Nonim eminim öyledir adı üstünde keçe :D

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar boşum ama, birşeyle uğraşasım yok, sabrım yok sanırım :) ben de uzaktan bakayım, yapanları tebrik edeyim :)

    YanıtlaSil
  5. çook güzel hatta ilham vererek yeni firkirlerle projeyi renklendirtiyor ama ya sabır? çoook gerek!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Ezginin Günlüğü için çok değerli , iyiki varsınız ;)